Pisang Goroho 

This is one hell populer snacks in North Sulawesi. Green plantain, slices thinly, braised With salt and garlic then deep fried it. Serve hot with sambal roa. It’s unusual to eat fried banana with sambal, but somehow it’s works. Trust me you’ll gonna love this. 

Sambal roa is North Sulawesi signature sambal. Made from ground roa, a lot of chili, tomato, garlic, shallots, sugar, salt and pepper. 

### 

Pisang goreng khas manado ini camilan wajib dicobain kalau lagi disini. Kalau biasanya pisang goreng dibikin dari pisang yang sudah masak, pisang goroho ini dibikin dari pisang yang belum masak. Jadi pisang raja yang masih mentah itu di potong-potong memanjang seperti layaknya pisang goreng. Setelah di potong-potong masukkan di air yang sudah di campur dengan garam dan bawang putih, biar lebih gurih. Lalu goreng deh. Disajikan panas dengan cocolan sambel roa. Yup betul, kalian gak salah denger kok, pisang goroho ini nikmat banget dimakan dengan sambel roa. 
Gak percaya, cicipin aja sendiri! 

Snacking pisang goroho by the lake

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s